Efter sveket om FRA-lagen 2008 var besvikelsen på Centerpartiet stor bland många liberaler, inte minst alla vi som röstade på partiet 2006. Många sade ”aldrig mer”. Andra kunde tänka sig att ge partiet en ny chans – men ville se resultat.

Efter att Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna gått emot EU:s datalagringsdirektiv under omröstningen i fjol bordlades frågan i ett år. Mitt under pågående yra över prinsessofödseln kommer nu nyheten om att riksdagen ska snabbehandla direktivet. Det ska klubbas och implementeras redan den 1 maj.

Nu har Centern i ännu ett skarpt läge visat precis hur lite allt prat om integritet (och den så kallade ”integritetsbalken”) egentligen betyder. Partiets riksdagsgrupp verkar inte ha stretat emot när datalagringsdirektivet ska upp, trots att det finns stämmobeslut mot direktivet i fråga. Annie Lööf är tyst.

Ni är tappra alla ni liberaler som stannar kvar i Centerpartiet trots att partiledningen gång på gång skvätter svekets urin över er. Men hur länge står ni ut?

Läs även: Lake, Anna Troberg, HAX