Åter igen har politiker utsatts för attentat, och åter igen är det sverigedemokrater som drabbas. Den senaste tiden har de drabbats av både hot och våld. En mindre sprängladdning detonerade i natt på en aktiv sverigedemokrats bil.

Extremistgruppper på den yttersta vänsterkanten har länge varit öppna med att de riktar in sina aktioner mot sverigedemokrater och andra som de kallar ”fascister”. Afa är den värsta sortens ligister. De är i praktiken vänsterterrorister och bör behandlas som sådana.

Så sent som i kväll utsattes Jimmie Åkesson för en så kallad tårtning. En kvinna tryckte en tårta i partiledarens ansikte när han var tillgänglig för en boksignering.

Jag är inte sverigedemokrat. Jag röstar inte på Sverigedemokraterna. Men det spelar ingen som helst roll. Partiet har lika stor rätt att verka som alla andra, men det råder ingen som helst tvekan om att den rätten är inskränkt i dag när partimöten alltid störs av motdemonstranter, när äggkastning drabbar partiföreträdare och när aktiva misshandlas och utsätts för bombattentat.

Om Vänsterpartiet eller något annat av gammelpartierna vore lika utsatt hade både rubrikerna och upprördheten varit större. Toleransen för hot och våld mot SD tycks av någon anledning större. Det är inte acceptabelt om Sverige vill kalla sig demokratiskt.