Feministiskt initiativ slåss för jämställdhet. Det är i alla fall vad partiet självt hävdar. I själva verket är det ett sekteristiskt radikalfeministiskt parti som slåss för särskilda rättigheter för halva befolkningen.

Medan andra partier anstränger sig för att ta in både kvinnor och män, tycks detta inte vara särskilt prioriterat för Fi. Eller kan det kanske bero på att ett parti drivet av misandri inte är så lockande för män?

40 av 47 personer på Fi:s riksdagslista är kvinnor. Således: 85 procent kvinnor, 15 procent män. Listan till Europaparlamentsvalet är inte bättre – 90 procent kvinnor, 10 procent män (9+1). Om dessa listor hade varit KD:s, eller ännu värre SD:s, hade det blivit liv i holken. Rubriken ”gubbvälde” hade sannolikt toppat Aftonbladets sajt i dag.

I Fi:s ögon är förmodligen denna lista inte så märkvärdig. Ty i likhet med Vänsterpartiet anser partiet att en kvinnlig majoritet är höjden av jämlikhet medan en manlig sådan är ett uttryck för patriarkalt förtryck.