När det stod klart att moderatavhopparen Mattias Lundbäck kommer kandidera för Piratpartiet i Stockholm kändes det kommunala valet inte längre lika hopplöst. En vettig röst som lämnade Moderaterna på grund av partiets oacceptabla ställningstaganden i frågor som rör människors personliga integritet var ett välkommet tillskott.

Lundbäck kommer att stå på tredje plats på Stockholmslistan. Den toppas av Deeqo Hussein, som menar att Piratpartiet kommer gå till val på en tak över huvudet-garanti för alla, inklusive EU-migranterna.

Detta känns inte alls som en piratfråga, och definitivt inget som ”måste prioriteras”, som Hussein uttrycker det. Tvärtom känns det väldigt… miljöpartistiskt.

Eftersom många av piratfrågorna inte beslutas om på kommunal utan på nationell och EU-nivå har det varit lite oklart vad Piratpartiet ska fokusera på i kommunpolitiken. Men det finns ett antal frågor som rör exempelvis kameraövervakning och patienjournaler som partiet kan arbeta med.

Skulle PP i stället gå till val på TÖG för EU-migranter vore det inte bara väldigt märklig valtaktik utan också en besynnerlig breddning av partiets profil.

Tänk igen.