Nya Moderaternas förnyelse ska fortsätta, lovade Kent Persson när han tog över som partisekreterare. Och oj, så rätt han har fått.

Ty det är inte mycket Moderaterna kvar av Nya Moderaterna längre. Partiet har inte bara anammat den socialdemokratiska vurmen för den universella välfärdsstaten. Det vill bevara spelmonopolet och Systembolagets detaljhandelsmonopol. Det önskar fortsatt prisreglering på bostadsmarknaden. Det har inkorporerat övertygelsen om en könsmaktsordning i samhället och skärpt sexköpslagen (som det röstade emot 1998).

Och nu vill partiets jämställdhetspolitiska talesperson in och rota i föräldraförsäkringen också. Nya Moderaterna lovar till och med skattehöjningar om de vinner valet. Det är nästan så att man tror att utlovade satsningar på försvaret bara är på skoj. Det låter ju lite väl mycket som gamla Moderaterna.

Valet i höst står således mellan Socialdemokraterna – som ställer sig bakom allt som nämnts ovan – och Moderaterna, som alltså gör detsamma.

Riksdagsval, sade du. Vilket val?