Dagens Nyheter har gett sig tusan på en sak: Feministiskt initiativ ska in i riksdagen. Allt tidningen kan göra för att hjälpa till kommer den också att göra.

Den slutsatsen kan vi dra efter att partiet först fått mängder av positiv publicitet under EU-valrörelsen och DN nu trummar igång samma hyllningssånger inför riksdagsvalet.

DN har frågat ut alla riksdagspartiers ledare, en i taget mellan den 12 och 27 juni. Sist ut var Jimmie Åkesson. Men det tog inte slut där. I dag, när alla riksdagspartier är avverkade, dyker plötsligt Gudrun Schyman och Fi upp. Hur tänkte DN här? För inte kommer de väl fortsätta med Piratpartiet, Junilistan och Svenskarnas Parti?

Fi ligger högt i opinionsmätningarna men fick faktiskt bara 0,4 procent i riksdagsvalet 2010. Dagens utfrågning utgår från antagandet att Fi kommer in i riksdagen. Schyman får frågor om hur hon ser på Stefan Löfvens ställningstagande om tvångsdelad föräldraförsäkring och, givetvis, om hon kan tänka sig att bli jämställdhetsminister.

Allvarligt talat, DN. Detta är oseriöst och inte värdigt en morgontidning som är landets största. Har DN helt gett upp den granskande journalistiken?

Men OK, nu vet vi. DN ingår härmed i Fi:s riksdagskampanj. Det är bra att veta när valrörelsen nu drar igång i Almedalen.