Miljöpartiet har redan innan det officiellt inträtt i regeringen orsakat missnöje hos sina kärnväljare.

Det före detta språkröret Birger Schlaug har svårt att dölja sin bitterhet. ”Miljömonstret” Förbifart Stockholm. Nya Jas-plan. Inte direkt överenskommelser som doftar miljöpartistiska framtidsvisioner.

Schlaug menar att MP riskerar att bli Meningslösa Partiet. Och lite så är det väl. MP red under större delen av förra mandatperioden på bloddopade opinionssiffror och spådde en dundrande valframgång. Inte ens i gröna Stockholm blev emellertid MP så stort som vi trott.

Jag säger ”vi”, för det togs för givet att Miljöpartiet skulle bli Sveriges tredje största parti. I stället backade partiet och blev drygt hälften så stort som SD.

Och nu när MP äntligen får chansen att ta plats i en regering gör man det som ett försvagat parti med väldigt svagt regeringsunderlag. Sedan valresultatet blev känt har det därför varit idel stela leenden från både Fridolin och Romson. De ger sken av att egentligen inte vilja vara där de nu är. Det var inte detta de drömde om natten till den 14 september.

Grattis och välkomna till fyra år av… inte så mycket alls. Det roliga är att MP dessutom lär straffas för detta av väljarna 2018.