I gårdagens partiledardebatt arrangerad av Aftonbladet, som tidvis var närmast olidlig, skulle jämställdhet diskuteras.

Aftonbladet visade ovanstående bild, ett grabbigt skämt från ett studentflak som fått stor uppmärksamhet i detta känsliga land. Partiledarna fick frågan vad de tyckte, en diskussion som skulle mynna ut i en bredare debatt om sexism, våldtäkter och gud vet vad.

Göran Hägglund uttryckte att dylika skämt är ”fullständigt oacceptabla”. Annie Lööf tog i från tårna och kallade skylten ”vidrig” samt  hävdade att ”tårarna var nära” (på allvar?).

Så reagerar en uppstyltad PK-elit som ser som politikens uppgift att reagera på och ta avstånd från enskilda studentbanderoller. Som är så måna om att uppfostra undersåtarna och i alla lägen tycka ”rätt” att det står mig upp i halsen (inte ned i halsen, Annie, oroa dig inte).

Jag hade önskat att Jimmie Åkesson, i egenskap av det svarta fåret i sällskapet, hade sagt att detta inte är politikens uppgift. I stället stod han och sov och ”glömde frågan”.

En missad chans att uttrycka lite vanligt folkvett.