Feministiskt initiativ klagar ständigt över att de inga pengar har, trots att de fått miljonbelopp av bland andra Abba-Benny och skryter om hur många medlemmar som strömmar till.

Pengabristen är ett angivet motiv till att Fi valt att klä andra partiers valaffischer med rosa glasögon. De har nämligen inte råd att skaffa egna affischer. Schyman kallar det ”en liten opinionsyttring med glimten i ögat”.

Det är intressant, det där. Allt Fi företar sig är roligt och görs med kärlek. Jag tror emellertid att partiet hade varit lagom roat om någon klottrat ned deras affischer. Då hade det nog rent av tolkats som ett uttryck för kvinnohat.

För de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna är det vardagsmat att få både valaffischer och valstugor vandaliserade. Det är dock unikt att ett parti som aspirerar på en plats i den svenska lagstiftande församlingen helt öppet ägnar sig åt skadegörelse av detta slag – och sedan skämtar bort det.

Min fråga till Fi lyder: Är det OK om andra partier klottrar ned era valaffischer? Er kampanj kan nämligen inte tolkas som annat än grönt ljus för just detta. Ty som man själv vill bli behandlad behandlar man andra…

Läs även:
Toklandet

Centerpartiets Hannes Hervieu reagerar.
Bilden är hämtad från bloggen Toklandet.