Jag har inte mycket till övers för Marcus Birro. Mestadels tycker jag att han är en överkänslig lipsill. Men även lipsillar har rätt att slippa trakasserier och hot.

Det är dock inte alla som håller med om det. Marcus Birro berättar att han lämnar Sverige (i alla fall tillfälligt) efter dödshot. Jag har ingen aning om vad Birro har fått utstå, hur allvarliga hoten mot honom varit. Men att han hudflängts av den identitetspolitiska och ”antirasistiska” vänstern för sin kritik mot islam, är vida känt.

Nu går Nyheter24 ännu längre genom att publicera en artikel i vilken Birro uppmanas att hålla tyst (ni kan leta upp artikeln själv om ni besöker sajten):

”Det är en skam att någon i Sverige idag ska få dödshot på grund av sin åsikt. Men eftersom du varken är homosexuell, transperson, rasifierad eller en del av en minoritet alls, börjar jag känna att du ska knipa igen.”

Detta är ett häpnadsväckande uttalande. Det är nu bara minoriteter som har rätt till yttrandefrihet i Sverige.

Vänd på steken och föreställ dig att någon skrivit detta, precis detta, till den vita medelklasskvinnan Maria Sveland. Det hade blivit ramaskri, inte minst på kloaksajten Nyheter24, kallats kvinnohat och oacceptabelt. Hon är nämligen vänster, radikalfeminist och tycker därmed ”rätt”. Sin hudfärg till trots.

Jag gissar dock att detta utspel om Birros fråntagna rätt att yttra sig kommer passera utan upprörda känslor från andra än ett litet fåtal.

Debattklimatet i Sverige är på väg att passera intoleransens alla tänkbara gränser. Det får fan vara nog nu.