Att historien ska skrivas om för att passa dagens normkritiska feminister är redan känt. Nu vill de politiskt korrekta även påverka samtiden och framtiden. Ty äntligen finns nämligen normkritisk korrekturläsning.

Genusredaktörernas mål är att ”hjälpa författare att skapa mer inkluderande texter”. En av de aktiva heter Elin Regn. Enligt henne finns det ”absolut ett intresse och en nyfikenhet”. Jag kan bara hoppas att denna nyfikenhet påminner om den efter en trafikolycka. För inte kan väl författare och skribenter vid sunda vätskor vilja att någon annan refuserar ord och tankar i deras texter?

Målet är förstås att ”komma åt” stereotypa karaktärer och patriarkala maktstrukturer. Författare ska lära sig att skriva på rätt sätt, helt enkelt. Använda ”hen” i stället för ”man”. Inte lyfta fram män för mycket. Helst ha minoriteter i huvudrollen.

Efter granskningen får författaren avgöra om den vill följa genusredaktörens ändringar eller ej (så generöst!).

Nä, nu känner jag plötsligt ett sådant där behov av att resa långt bort igen…