Medan inrikespolitiken hankar sig fram med en mördarsnigels hastighet, och mentala kapacitet, lägger Stefan Löfven sin tid och energi på att resa världen runt. Under totalt 25 utlandsresor har han bland annat besökt Tyskland, USA och Kina.

Inför besöket i Kina förra veckan fick Löfven, eller Lèwén (勒文) som han heter på kinesiska, frågor om han tänkte prata mänskliga rättigheter med premiärminister Li Keqiang och president Xi Jinping. Löfven sa att han markerat mot dödsstraffet och att hans anhang låtit överlämna en lista på samvetsfångar som den svenska regeringen anser ska släppas, precis som Reinfeldt gjorde vid sitt besök.

Nu är Löfven tillbaka i USA. Inga frågor har ställts om huruvida han kommer att prata mänskliga rättigheter med vicepresident Joe Biden. Om han kommer överlämna en lista med krav på att bland andra Chelsea Manning släpps. Eller huruvida han kommer att ta upp dödsstraffet, som rimligen är lika fruktansvärt oavsett på vilken kontinent det praktiseras.

Nej, nu står viktigare frågor på agendan. Och lite myspys, förstås.