Den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt blir en av årets sommarpratare i Sveriges Radio.

Reinfeldt ska tydligen prata på temat ”förändring och omställning”. Är det månne förändringen att samhällsservicen i glesbygd utarmas till följd av skenande omkostnader för asylmottagningen? Och omställningen i att se sin mark bli ockuperad av andra utan rättsliga påföljder? Det ska bli spännande att höra från den man som vandrat sida vid sida med folket vars förtroende han (inte längre) bär.

Bland övriga sommarpratare återfinns mängder av kulturpersonligheter på vänsterkanten men också LO:s ordförande och artisten Zara Larsson, 17 år, vars kvalifikationer för ett eget sommarprogram är lite oklara. Månne var det när hon trädde en kondom över ena benet som statsradion kände ett unisont ”henne ska vi ha!”.

Reinfeldt pratar den 13 augusti. Då får vi öppna våra öron.

Hela listan på årets sommarpratare finns här.