Det blåser och regnar. Termometern visar 8,5 grader. Familjen klär på sig och tänder ljus. Sillen står i kylen och snapsen ligger i frysen för att bli kall nog att avsmakas. Det känns kort sagt lite som en modern svensk julafton.

Vädret speglar också det politiska stämningsläget.

DN skriver nu mer om SD än Trump igen. Svenska Europaparlamentariker till både höger och vänster har röstat för länkskatt och nätcensur. Ensamkommande skriver infantila debattexter tillsammans med en konstgrupp med det passande namnet Ful.

Regeringen kastar, likt ett skadskjutet djur, ur sig ursinniga motangrepp. Det skjuts folk till döds var och varannan dag i Malmö vilket gör att polisen vill komplettera övervakningskamerorna med skottdetektorer. En polismyndighet som för övrigt fortsätter att misströsta och tappa medarbetare.

Det är, som Ylva Johansson uttryckte saken på den famösa samlingen ”Sverige tillsammans” för snart tre år sedan, spännande att få vara med när Sverige förändras.

I dag behövs snapsen mer än någonsin.

Men trots allt detta:

Glad midsommar på er!