Det finns inte mycket att glädjas åt politiskt i Sverige just nu. Men för ögonblicket lägger vi detta åt sidan, plockar fram sillen, kalkonen, syltorna, Jansson och icke oansenliga mängder öl och snaps och kopplar av med nära och kära eller bara i ensamhet.

Som vanligt tackar jag er läsare för era insatser i kommentarsfältet. Tankar om året som gick dyker i vanlig ordning upp under den kommande veckan. Här och nu väntar dock det som hör julen till: lugn och ro. Och att freda julgranen från en ettåring.

Så slappna av. Ta en skumtomte. Titta på snön, om ni har fått någon, och ta hand om familjen. Glöm idioterna i riksdagshuset för ett ögonblick. De är ändå kvar där efter julhelgen.

Ha en riktigt skön jul, allesammans. Vi ses i eller efter mellandagarna. Då tar vi tag i samhällsproblemen igen. Utmaningarna, ni vet.