Landets präktigaste dagstidning verkar sätta en stolthet i att ständigt sänka sig till en allt lägre nivå. Den kallar personer inom den liberalkonservativa kretsen för ”fiskmåshögern” och hånar alla som ifrågasätter feminism, klimatalarmism och politisk korrekthet samtidigt som den håller näsan i vädret.

Nu har DN hamnat i bråk med medborgarjournalisten Joakim Lamotte. Detta efter att Lamotte hjälpt en mamma att avskräcka en man från att kontakta hennes 14-åriga dotter igen efter upprepade sexuella trakasserier. Lamotte tog helt enkelt saken i egna händer och skickade ett tydligt formulerat SMS till mannen.

Lamotte är en av många som upprörs över vad flickor och kvinnor tvingas utstå. Det går absolut att diskutera Lamottes metoder, även om jag anser att ett meddelande är mindre uppseendeväckande än den misshandel som en våldtäktsman som undkommit rättvisan utsattes för av anhöriga i Trollhättan.

Med runt 190 000 följare i sociala medier har Lamotte blivit en maktfaktor, vilket retar fullständig gallfeber på Twittervänstern. Den hånar Lamotte så gott de kan, men det är ungefär lika fruktbart som när samma stackars människor ger sig på Hanif Bali.

Lamotte fick information om en 14-årig flicka som utsatts för upprepade sexuella trakasserier. Polisen kunde inte göra något och problemen fortsatte. Så han skickade ett meddelande till mannen och hotade att hänga ut honom med namn och allt.

Detta får alltså landets största dagstidning att gå till frontalangrepp mot Lamotte (via unvisit), kalla honom ”domare, jury och bödel” och påstå att ”denna blodtörst” kommer kräva offer. Jack Werner tar i så att byxorna spricker.

Det är klart att detta är inte eftersträvansvärt eller optimalt på något sätt. Jag skulle föredra att rättsstaten fungerade och tog hand om allt. Att allt från medborgargarden till ingripanden av Lamottes art inte behövdes.

I tider när polisen är så underdimensionerad och det emellertid i praktiken är riskfritt att begå vissa brott, är det inte ett dugg förvånande att många tar saken i egna händer. Det är snarare en logisk konsekvens av att rättsstaten dragit sig tillbaka. Något många har varnat för länge, och förmodligen ser vi bara början av denna utveckling.

Om detta har DN och Jack Werner inget att säga. För vem bryr sig egentligen om verkligheten där ute när all tid går åt till att snickra på den bedrägliga kulissen?

Ibland får man ta saken i egna händer.