Valet till Europaparlamentet närmar sig. Min inställning till detta val har förändrats genom åren. Från att ha rivit mitt röstkort i protest till att ha stöttat Piratpartiet. Nu handlar det om att bygga upp en EU-kritisk opposition i parlamentet och få den att bli så stor som möjligt.

Partierna har kört igång sina kampanjer, och det är ärligt talat en rätt tragisk soppa. Flera partier har exakt samma upplägg som i fjolårets riksdagsval. Liberalerna kör samma menlösa ”ja till Europa”-kampanj som de alltid gjort.

Moderaterna menar däremot att Tomas Tobé ska ”göra Sverige tryggare”. Det är lika andefattigt som partiets riksdagsvalskampanj, som ju bevisligen inte blev en hit.

Vänsterpartiet fick kritik för att det på en av valaffischerna finns en man med AFA-tröja. Partiet duckade för kritiken i vanlig ordning, men döm om min förvåning när jag på väg till arbetet noterade att partiet gjort en subtil korrigering av sina affischer. Någon har gått runt och klistrat en svart tejpbit över AFA-märket. På varje affisch. Som om lite tejp kunde dölja partiets extrema värderingar.

I mitt område har alla V-affischer fått svart tejp-behandlingen. Det är oklart om detta är ett lokalt initiativ eller något som beordrats från partiledningen. Klart är i alla fall att partiet inte offentligt har tagit avstånd från AFA utan i stället väljer att använda svart tejp. Antagligen för att inte kränka partiets extremister för mycket.

Den som vare sig vill läsa enfaldiga budskap från riksdagspartierna eller tejpa över sådant de ogillar, kan skapa sina egna budskap i stället. Jag testade sajten Slumpgeneraterna, som tar politiska budskap och blandar dem slumpmässigt. Det blir i alla fall inte sämre.

Seså. Gå och rösta för ett annat Europa nu. Mot federalism och stympat nationellt självbestämmande.

Fin fond.

Regeringen, C och L har talat.

Inte osannolikt.

Lyssna även på:
Hätsk debatt mellan Johan Ingerö (KD) och Fredrick Federley (C)