Regnet har plågat oss envist i november och december. Men julen kom till slut ändå. I ett samhälle i ständig förändring, ofta till det sämre, finns det en sorts trygghet i att luta sig mot gamla invanda traditioner och rutiner. Julen hör till dem.

Vi tar fram sillen, skinkan, syltorna, Janssons frestelse samt öl, julmust och snaps och kopplar av med nära och kära eller är bara för oss själva. Låt oss försöka glömma idioterna i regeringen för ett ögonblick. De är ändå kvar där efter julhelgen. Var så säkra.

Som vanligt tackar jag er läsare för era insatser i kommentarsfältet under året som gått. Tankar om det år vi snart lämnar bakom oss dyker som alltid upp innan det är dags att vända blad. Här och nu väntar dock det som hör julen till här hemma: ett smärre småbarnskaos.

Ha en riktigt skön jul, allesammans. Vi ses igen i mellandagarna.