Miljöpartiet är förmodligen det parti som utifrån sin storlek har haft störst framgångar under de senaste sex åren. Konsekvenserna av detta är omöjliga att blunda för.

Att ta steget in i regeringen var inte ett populärt drag för alla miljöpartister. Men även frifräsare i partiet som anser att det är roligare att stå utanför som en oberoende kraft måste medge att MP:s tid i koalitionsregering med Socialdemokraterna har varit synnerligen framgångsrik.

Miljöpartiet har under sin tid i regeringsställning inte alltid vunnit uppenbara storsegrar. Men deras inflytande har inneburit att många förslag har trubbats av och blivit mindre verkningsfulla. I allt från migrationspolitik till kriminalpolitik har MP:s inflytande haft en negativ inverkan. Potentiellt kraftfulla förslag har arbetats om för att kunna släppas igenom av den gröna regeringspartnern. Därtill har MP förstås fått igenom allsköns mer eller mindre meningslösa miljö- och klimatsatsningar.

MP har tryckt på för att den svenska kärnkraften ska läggas ned, och nu stängs reaktorerna en efter en. Detta samtidigt som Sverige har en effektbrist som är så allvarlig att nyetablering av företag omöjliggörs på vissa håll i landet. Det finns helt enkelt ingen el.

Som ett led i MP:s klimatpolitik kom nyligen beskedet att regeringen avser lägga ned Bromma flygplats. Detta är resultatet av ett sagolikt fulspel (se denna del av Henrik Jönssons video om saken). Att företrädare för partiet firade avvecklingsbeslutet med tårta visar inte bara hur de fullständigt struntar i att folk kommer bli arbetslösa utan också att de har en fruktansvärt naiv syn på följderna av nedläggningen. Det går inte att dagdrömma bort folks behov av flyg.

Det är därtill sannolikt att vi har MP att tacka för det senfärdiga antiterrorarbetet från regeringen, som exempelvis innebar att så kallade terrorresor förbjöds först när de i praktiken upphört på grund av att IS tryckts tillbaka på slagfältet.

Att MP nu vill plocka hem de ”IS-mammor” som är kvar i olika interneringsläger visar var partiets prioriteringar ligger. Att partiet fortsatt vill underlätta för illegala migranter att stanna kvar i Sverige, trots att terroristen Rakhmat Akilov som mördade fem människor var just ett exempel på vilka risker vi tar med den politiken, visar samma sak.

Miljöpartiet ökar alltså sårbarheten i energiförsörjningen, bidrar till ökad risk för terrorbrott, vill öka asylinvandringen trots alla problem den orsakat och ger blanka tusan i både svenska jobb och svenskars vardag.

Miljöpartiets ena språkrör drar sig inte ens för att påstå att svenska pojkar fostras i att slå, som om Sverige var ett slags Napola där våld och pennalism lärs ut.

Miljöpartiet är ett hot mot i stort sett allt som skulle göra Sverige tryggt och framgångsrikt. Det är hög tid att förklara det som ett samhällsfarligt parti, en politisk pandemi som vi av hälsoskäl bör hålla avstånd till.