Två svenskar har mördats av en islamistisk terrorist bara för att de var svenskar. Ulf Kristersson kallade till presskonferens och konstaterade att aldrig tidigare i modern tid har Sverige och svenska intressen varit under lika stort hot som just nu. Men, underströk statsministern, det är inte vi som ska anpassa oss efter terroristerna.

S-ledaren Magdalena Andersson säger att det viktigaste just nu är att minska spänningarna i Sverige. Det är lite oklart hur det resonemanget går ihop. Mördaren var en illegal tunisisk migrant som vistades i Belgien. Han hade tidigare vistas i Sverige, säkert som illegal då också, men det är enligt uppgift ett decennium sedan. Motivet uppges vara koranbränningarna, och gärningsmannen svor trohet till IS innan han slutligen sköts ihjäl av belgisk polis.

Säpos operativa chef bekräftade att det handlar om den Sverigebild som spridits över världen, där vårt land målats upp som islamfientligt. Detta har således inte med spänningar i det svenska samhället att göra. Magdalena Andersson försöker plocka inrikespolitiska poäng på dådet och göra Ulf Kristersson ansvarig. Uselt men knappast förvånande.

Bakom Andersson finns nämligen en hel armé av sossetwittrare och S-märkta ledarskribenter som skyller den säkerhetspolitiska krisen på SD och alla som försvarat svensk yttrandefrihet mot fundamentalister. Ledarskribenten på Aftonbladet Lina Stenberg hävdar att Paludan bär ansvar för att svenska fotbollsfans nu avrättas bara för att de är svenskar. I praktiken lägger hon skulden för terrordådet på den svenska yttrandefrihetsgrundlagen.

Det är oklart vem Stenberg et al anser bär ansvaret för terrordådet på Drottninggatan 2017, då Stefan Löfven var statsminister och den skyldige åter igen var en illegal migrant som svår trohet till IS. Var det månne det svenska samhället som inte hade gett gärningsmannen ett permanent uppehållstillstånd?

Resonemanget är bortom idiotiskt. Och synnerligen vidrigt. Men det är som om sossar i opposition gnuggar händerna i förtjusning för varje sak som drabbar Sverige och svenska folket just nu.

Här visar sosseriet vilken skrupelfri maktapparat det är. Allt handlar om att belasta den sittande regeringen med allt som nu sker, med målet att återta makten 2026. Inte bryr sig socialdemokratin om Sveriges bästa, vilket är den ständiga propagandastrofen utåt och säkert också rörelsens självbild. Inte bryr sig socialdemokratin om svenskarna, om våra barns liv eller ens om ”Sverigebilden” – förutom när Partiet sitter i regeringsställning och terrordåd och gängbrottslighet riskerar att hota maktinnehavet.

Socialdemokraterna är ett cyniskt pack, oförmöget till självreflektion och ödmjukhet. Det är och förblir en förutsättning för Sveriges framtida existens att hålla detta parti borta från makt och inflytande.