Titt som tätt kräver någon att sexköpslagen ska skärpas. I dag är det Expressens tur. Tidningen bekräftar därmed åter igen bilden av att vara en moraliserande skitblaska.

Det är en märklig ledare ty ingenstans framförs några argument för förbudet mot att köpa sexuella tjänster. Ledarskribenten konstaterar bara att ”sexköpare ska förstås straffas”. Den ”liberala” tidningen kallar det ”modernt” att straffa vuxna människor som har ingått avtal med andra vuxna människor.

För var dag som går tappar jag lite mer av tron på möjligheterna att skapa ett frihetligare samhälle i Sverige. Stiftas det någonsin bra lagar i det här landet längre? Görs det någonting positivt? Det känns inte så. Det vi får från politikerna är försämrad personlig integritet och fler morallagar, kort sagt minskad frihet på i stort sett alla områden. Men jobbskatteavdraget då? flämtar någon desperat moderat. Jag skiter faktiskt fullständigt i om Alliansen sänker skatterna en aning när regeringen samtidigt spottar på vår individuella frihet. Beatrice Ask är en lika stor katastrof som justitieminister som Thomas Bodström var.

Jag har argumenterat mot sexköpslagen många gånger, bland annat här, här, här, här, här och här. Min ståndpunkt är därmed motiverad, till skillnad från Expressens.

Läs också Alexander Bards utläggning om varför sexköpslagen är en renodlad morallag som bör avskaffas.