Klädföretaget Sloggi anordnar en underklädesbildtävling där folk får rösta enligt ”hot or not”-devisen på nätet. Snyggast bakdel vinner. Något att uppröras över? Givetvis. Först går Ecpat i taket. De menar att det är oansvarigt att uppmana unga att ”fläka ut sig på det här viset”. Anders Ahlqvist, som ägnar sig åt att på Rikspolisstyrelsens uppdrag censurera nätet, vill inte vara sämre utan utfärdar en varning för att bilderna kan komma att ”kopieras och hamna på pedofilsajter”. Plötsligt har alltså en oskyldig rumptävling blandats ihop med barnsex. Var ska vi börja?

För det första: Om unga myndiga människor vill ta sexiga bilder av sig själva och lägga upp på nätet, vad har Ecpat och polisen för befogenheter att hindra det? Sköt ert.

För det andra: Ecpat ska arbeta för att minska sexuellt utnyttjande av barn, således ett ädelt syfte. Men 18-åringar och andra könsmogna är inte måltavla för pedofiler. Om Ecpat och Rikspolisstyrelsen tror det, finns det anledning att ifrågasätta vad de egentligen sysslar med.

För det tredje: Varför upprörs så många fortfarande i nådens år 2007 av unga, sexiga människor som inte skäms för sina kroppar?

Anna Larsson i Svenska Dagbladet, en av de kolumnister som aldrig någonsin lyckas skriva något vettigt, går i taket. Hon uppmanar nu alla att börja ringa ned företagets Sverigekontor. ”Om jag satt [där] skulle jag dra ur jacket och ansöka om att få ta ut nästa års semester i förväg.”

Om jag hette Anna Larsson skulle jag göra detsamma. Det du skriver är inte värt papperet det trycks på.