Statsminister Fredrik Reinfeldt (m) presenterade inga nyheter under sitt tal i Vaxholm i dag. Han vill fortsätta att göra det mer lönsamt att arbeta och framför allt låg- och medelinkomsttagare ska få skattelättnader. För dem med lägst inkomster kan det handla om någon hundralapp i månaden. Det är bra om regeringen fortsätter att sänka skatterna för alla som har så små inkomster att de lever från månad till månad och inte har råd att spara. Det blir desto svårare att begripa varför så många envisas med att fortfarande se moderaterna som partiet för de välbeställda när det är moderaterna som föreslår skattesänkningar för de fattigaste.

Mona Sahlin (s) å sin sida talade i förorten Fittja och hon talade förstås om förorten. Socialdemokraterna ska satsa på utsatta förorter om de vinner nästa val och arbeta för att skapa nya jobb där. Hur det ska gå till när partiet är emot lättnader för företagare, när de motarbetar varje försök att öka människors makt över sin egen försörjning och när de så konsekvent arbetar för att det ska vara lönsamt att leva på bidrag, framgick inte. Socialdemokraterna har ju arbetat oförtröttligt på att göra hela förorter till passiva oaser av bidragsberoende människor.