När Microsoft släppte Xbox 360 2005 fick vi välja mellan två versioner – Core och Premium. Den förstnämnda var slaskvarianten utan hårddisk och den sistnämnda erbjöd trådlösa kontroller och hårddisk. I Sverige släpps snart Xbox 360 Elite. Dyrare, svart, större hårddisk och med HDMI-anslutning. I samma veva har Microsoft beslutat att alla nya Xbox 360 Premium som tillverkas ska ha HDMI, vilket började med att en reporter lite lätt överraskad hittade en extra kontakt på sin nyinköpta maskin.

Ett rykte säger nu att Microsoft ska släppa en version som även erbjuder HD DVD-uppspelning. I viss mån vore det en logisk utveckling i takt med att HD DVD inte alls visar sig vara ett döende format och att spelarna blir allt billigare. Microsoft tillhör de som pushar formatet. Problemet är väl att det redan finns 10 miljoner människor som sitter på en maskin utan HD DVD och därmed kan man inte gärna utnyttja formatet för lagring av spel…

Länk