1999 blev det olagligt att köpa sexuella tjänster i Sverige. Sedan dess har såväl prostituerade som socialarbetare vittnat om ett hårdare klimat, mer våld och mer hot om våld för sexsäljarna. Det har blivit väldigt tydligt att lagen är en ideologisk papperstiger, skapad och satt i kraft av feminister som vill kunna sova gott om natten med vetskapen att sexsäljarna i alla fall inte syns på gatan längre.

De kan nog inte sova så gott längre för nu ökar gatuprostitutionen igen, uppger polisen. Av de mellan 100 och 200 sexsäljare som polisen tror finns i Stockholm brukar ett tiotal synas ute på gatan. I sommar har de varit många fler. Och det är inte missbrukartjejer längre utan främst utländska kvinnor som kommer hit för att tjäna lite snabba pengar. Alla vet att det mesta av prostitutionen sker i det fördolda i dag.

Ju mer man skrapar på ytan, desto lättare är det att avfärda sexköpslagen som feltänkt från första början. Den har kommit till på grund av att ett antal fåntrattar anser att alla sexsäljare är offer och att alla sexköpare är svin. När sexsäljarna själva försöka nyansera bilden lite, är feministerna inte intresserade. Konsekvenserna av lagen vill man heller inte ta ansvar för eftersom allt handlar om att det i deras värld är ”är fel att sälja sin kropp” och då är sexköpslagen ett verktyg i jämlikhetens tjänst. Ibland går förnuftet ut där ideologin går in. Det gäller feminismen i allra högsta grad.