Oppositionen är som väntat inte nöjd med den nya budgeten. Det är inte bara ”hårdare tag” mot arbetslösa som ger svettiga pannor, regeringen kritiseras även för att vara kvinnofientlig. Har vi hört den förut? Josefin Brink (v) beklagar sig exempelvis över att regeringen för en tydligt antifeministisk politik. Ja, vad hade hon väntat sig? Alliansen är ingen feministisk megafon, lyckligtvis. Den sittande regeringen gick aldrig till val på att lära ut genusperspektivet på alla områden i samhället (även om det finns knäppa feminister även inom alliansen). Mycket kan regeringen kritiseras för, men det är i alla fall underbart skönt att slippa höra bullshit om genusperspektiv hit och maktstrukturer dit. Kristdemokraterna har fått ge vika på flera av sina hjärtefrågor – som en fin kompensation borde partiet få vetorätt i dessa frågor och därmed garantera att den nya regeringen för en stabil antifeministisk linje. Om det finns något jag kan beklaga, är det att regeringen över huvud taget talar om jämställdhet som ett mål i sig.