Det är många som har tyckt att Reinfeldt varit väldigt osynlig sedan valsegern. En jämförelse visar nu att från sina respektive regeringsförklaringar och nio månader fram, syntes Göran Persson 20 procent mer än Fredrik Reinfeldt. Moderatledaren tar detta med ro. Han vill vara ”den nya tidens ledare”. Reinfeldt har tidigare förklarat sin osynlighet i medierna med att han ”inte vill spela mediernas spel”. Detta uttalande förvånar. För en politiker borde det vara en prioritet att synas så mycket som möjligt. Även om alliansen går knackigt i opinionen, har förtroendet för statsministern varit högt hela tiden. Samtidigt är förtroendet för Mona Sahlin och socialdemokraterna väldigt högt, trots att Sahlin egentligen inte sagt ett jota om vad hon vill åstadkomma. En osynlig statsminister och en oppositionsledare ingen vet något om är alltså dem som svenska folket hyser störst förtroende för. Man kan fundera över vad detta säger om svensk inrikespolitik.[Länk]