”Ritt din flatlus – nu tar vi ditt rådhus!” Så skanderar ungdomar på väg mot rådhuset i Köpenhamn. De är 1500 stycken. Det de kräver är ett ungdomshus. Anledningen till att det ofta blir våldsamheter är enligt en demonstrant att ”det är bara då det får någon uppmärksamhet i media.” Det må så vara att media intresserar sig mer för kravaller än lugna demonstrationer. Men hur tror dessa danska ungdomar att de ska kunna vinna sympati från politiker och medborgare genom att krossa fönster och sätta saker i brand…? Vilken konsekvensanalys har man använt då? Och skulle inte dessa 1500 personer med gemensamma medel kunna köpa ett jäkla hus tillsammans? Fast det är klart, det är säkert lättare att vara radikal och kasta lite sten än att lägga egna hopsparade slantar i något konstruktivt.[Sydsvenskan]