Den världsberömda terrakottaarmén i kinesiska Xi’an– bestående av uppemot 7000 stora soldater varav ett tusental är framgrävda – intar nu British Museum i London. Ett 20-tal av krigarna har flugits över jordklotet för att ställas ut till allmänt beskådande på det brittiska museet. För alla som inte har sett dessa fantastiska soldater rekommenderas ett besök. De är sevärda, även om 20 stycken inte lär ge samma maffiga känsla som de långa raderna av hundratals krigare på plats vid utgrävningsplatserna utanför Xi’an ger.

Det som nästan är mer fascinerande än alla soldater i sig, är vetskapen om allt som ännu inte är utgrävt. Kineserna började gräva i kejsarens grav och hittade genast en häst med tillhörande vagn i brons. Sedan dess har ingen grävt vidare. Det kejserliga palats som kan finnas 30 meter under marken bara väntar på att bli upptäckt.

Mer om utställningen.