Nog för att Peter Erksson har rätt i att vänsterpartiet är gammalmodigt och bakåtsträvande, men särskilt modern är han inte själv. Miljöpartiets väg framåt är att ta ett stort steg bakåt – flyget ska bekämpas och det ska bli så dyrt att köra bil att folk tvingas ta cykeln i stället. Miljöpartisterna vill höja bensinskatten med en krona om året under de kommande åren. Det är obegripligt att förstå hur detta parti över huvud taget kan få några röster på glesbygden.

Till skillnad från den bensin vi tankar bilen med är flygbränslet befriat från skatt. Det är ett avtal från tiden efter andra världskriget som gäller internationellt. Miljöpartiet vill förstås införa skatt på flygbränslet också. Det skulle vara fint det. Skatten finns då bara i Sverige vilket naturligtvis får konsekvensen att flygbolagen ser till att tanka överallt förutom här.

Nästa steg i kampen mot flyget är att lägga ned flyglinjen mellan Stockholm och Göteborg. Lägga ned! Av miljöskäl. Det är så korttänkt och idiotiskt att man får greppa efter andan.
Tror Peter Eriksson att folk bara flyger för skojs skull? Har han ingen tanke på alla som flyger i jobbet? Inte för att de tycker att det är kul utan för att de måste. Lägg därtill alla sjuka människor som av hälsoskäl inte orkar med en lång tågresa utan vars enda möjlighet att ta sig någon längre sträcka är att flyga. Nej, vi ska sitta hemma. Glöm Thailandssemestern. Ta tåget till Göteborg i stället. Miljöpartiet är fanimej riktigt otäcka.