I kväll var det dags för nya Aktuellt med fokus på nyhetsfördjupning i stället för kortkorta inslag. Det lite haltande resultatet får tillskrivas debutnerverna, i stort sett var resultatet ändå lyckat. Det är kul att se ett nyhetsprogram med längre inslag och en för att vara TV-nyheter hyggligt lång intervju med statsministern.

Huvudämnet för sändningen var moderaternas ras i opinionen. Till grund låg den senaste mätningen och utifrån denna hade Aktuellt intervjuat besvikna moderatväljare. Tråkigt nog fick f.d. sossesäljare som valde att rösta bort Göran Persson nästan all tid. Alfredius valde att inte ställa Reinfeldt mot väggen när det gäller alla besvikna moderata kärnväljare som nu lämnar partiet för en partilös tillvaro. Kritiken från dessa är som bekant en helt annan än från de väljare som vandrat från socialdemokraterna till moderaterna och sedan tillbaka. De moderata kärnväljarna håller nog knappast med Reinfeldt om att förändringarna varit ”för brutala” och snabba.