Var tvungen att se den hyllade storfilmen Transformers för att avgöra om den är värd att äga på HD DVD. Det är den inte. Stora, hjärndöda actionfilmer kan ha ett underhållningsvärde om de är gjorda med en viss charm. Även en hopplös film som Independence Day hade charmiga karaktärer. I Transformers utsätts tittaren för enbart anonyma, tråkiga, platta stereotyper av standardmall 1A. Den vackra tjejen med det perfekta leendet, som trots att hon hamnar mitt i ett brinnande krig har sin make-up intakt. Den osäkre ynglingen i sin nya bil, ute efter den vackra tjejen, som hjälper till att rädda världen. Och blir lite sotig i ansiktet på kuppen. Det är förstås robotarna vi ska titta på. Att deras dialog får mig att skratta – men av helt fel skäl – behöver knappast nämnas. Att filmen har de häftigaste specialeffekterna sedan Terminator 2 hjälper inte. Den är helt enkelt för dålig.

Filmen kan beskrivas som ”Terminator möter Herbie”. Det är uppenbart att man bör hålla de två filmtyperna på ganska långt avstånd. Michael Bays hot om att inte göra en uppföljare p.g.a. att filmen inte kommer på Blu-ray har förvandlats till ett hett löfte. Snälla, låt det vara sant.