Mitt Romney avslutar sin presidentvalskampanj. Detta rapporterar Mark Halperin på sin blogg. Därmed återstår inte ens några teoretiska möjligheter för John McCain att missa det republikanska partiets nominering.

Halperin menar att Mike Huckebee, trots att han aldrig utgjort något reellt hot mot McCain, i allra högsta grad stått i vägen för Mitt Romney. Det är säkert en riktig bedömning. McCain har inte gjort succé hos den s.k. kristna högern, de konservativa väljare som hade kunnat flockats hos Romney har i stället till stor del hamnat hos Huckabee – till ingen nytta.

Romney stod för bara något dygn sedan och utropade till sina anhängare att han, trots nederlagen under supertisdagen, minsann skulle kämpa sig hela vägen till konventet och sedan till Vita huset. De är så ärliga de där politikerna…