Givet SVT:s slogan ”fri television” är Gomorron Sverige verkligen är en charad. I morse fick vänsterextremisten Andreas Malm sitta ostörd och fabulera om islamofobi. Jag tänkte att kameran snart skulle byta vinkel till Johan Norberg, men fnittrade nästan åt min dumhet när jag såg att i soffan bredvid Malm satt Nalin Pekgul.

Jag blir inte förvånad längre, så här gör SVT för jämnan. Särskilt provocerande var det förstås att sätta Malm i en morgonsoffa då denne nyss har gjort ett komplett fån av sig själv i DN Kultur i ett bråk med just nämnde Norberg. Malm har tidigare fått fritt spelrum att kufa om ”klimathotet” i samma morgonprogram. Det ska då nämnas att Malm inte tillhör de mest sansade personerna i den frågan heller.

Hur svårt kan det vara att bjuda in någon som inte sitter på samma sida? Om nu Norberg inte ansågs passande (ämnet var trots allt inte deras bråk), finns det gott om folk på högerkanten som skulle ha ställt upp med en annan vinkel. Dick Erixon, exempelvis. SVT gör sig själva till ständigt åtlöje genom att bete sig så här.