FRA har anmälts för olaglig datalagring på över 100 svenskar med ryska kontakter, rapporterar både DN och SvD. Gammelmedia har, sent omsider, börjat vakna och märkt att det på onsdag tydligen ska röstas om något som upprört snart sagt varje svensk bloggare där ute…

Maud Olofsson får välförtjänt kritik av sina egna. Sådan kritik borde även falla över Reinfeldt. Skulle lagen, Gud förbjude, röstas igenom går det inte att säga annat än att Reinfeldt varit regeringschef över en borgerlig regering som kategoriskt kastat ut allt vi kommit att betrakta som positivt och tilltalande inom borgerligheten. Historiens dom kommer att bli tung och människor kommer i framtiden att undra hur i h-vete folk kunde rösta fram en sådan pappskalle till statsminister.

Det är samtidigt lite komiskt att se hur svårt vissa vänsterbloggare har att hantera den här situationen. De är emot lagförslaget men är synnerligen obekväma med att stå på samma sida som nyliberaler i denna fråga. Svensson försöker desperat distansera sig när han skriver att ”nyliberala reformer” (tydligen är det förslaget om en författningsdomstol han syftar på) är detsamma som FRA-lagen. Jomenvisst, förstår ni, felet är nyliberalismens, hur man än vänder på det… Det finns inget som är så tröttsamt som förutsägbara socialister.