I nya numret av Nyliberalen (nr 2 2008), som kom härom veckan, är temat personlig integritet. Här kan du bland annat läsa om följande: • Henrik Alexandersson visar att problemet med övervakning är så mycket större än bara den nya FRA-lagen och att vi sätter farliga verktyg i händerna på morgondagens makthavare – makthavare vi inte vet någonting om. • Pär Ström intervjuar Leif GW Persson och pratar om polisens arbete, övervakning, personlig integritet och hur dessa ska kunna balanseras utan att priset blir för högt för den enskilde. • Jag skriver om det framväxande övervakningssamhället och varför vi vill ha våra privatliv i fred. • Dick Erixon skriver om varför John McCain är en lite annorlunda republikansk politiker som inte låter sig hunsas och varför han är den som kan försvara friheten i USA och världen. • Henrik Bejke skriver om Bob Barr, Libertarian Partys presidentkandidat till höstens val. • Rola Brentlin berättar om när Yon Goicoechea mottog Milton Friedman Freedom Prize Award för sina insatser i kampen för ett fritt Venezuela. • Björn von der Esch tar oss in i den största bedrägerihärvan hittills i Europaparlamentet och berättar om hur talmannen genast ville hemligstämpla utredningen.
Vi kommer att följa upp turerna kring FRA-lagen i nästa nummer, ta en titt på det amerikanska valets demokratiske presidentkandidat och mycket annat. Den som vill prenumerera på tidningen kan göra det genom att betala in prenumerationsavgiften 200 kr för 4 nummer på PlusGiro 449 71 84 – 4. Glöm inte att ange namn och adress!