Afa, Antifascistisk Aktion (en synnerligen smickrande beteckning på denna grupp snorungar och vandaler), har utlyst en belöning på den som misshandlar en påstådd nazist. De tycker sig vara roliga när de kallar initiativet för ”Antifascistiska arbetsförmedlingen”. Den som misshandlar personen i fråga får 500 kronor och ett knogjärn, enligt hemsidan. Affischer från Afa säger enligt polisen samma sak.

Det låter som ett dåligt skämt och syftet är förmodligen att visa upp Afa som det mest radikala elementet när det gäller att bekämpa (dvs. misshandla) nazister i Sverige (något ingen lär ha tvivlat på tidigare ), och är inte att betrakta som någon ny sorts kampmetod. Olagligt är det likafullt. Jag tänker inte länka till Afa, den som är nyfiken kan själv söka upp deras sajt på ett ögonblick.

Jag upprepar det jag sagt många gånger tidigare: det största hotet mot demokrati, lag och ordning i Sverige kommer inte från de nationella och rasideologiska grupperingarna (de så kallade ”högerextremisterna”) utan från grupperingar som Afa. Dessa ska sättas åt med hårda metoder, det får inte råda någon tveksamhet på den punkten. Låt batongerna svinga, kära poliser.

Afa ger antifascism ett vidrigt ansikte. År efter år framstår nationalsocialisterna och de rasideologiska grupperna som goda gossar med strikt uppförandekod jämfört med detta ”antifascistiska” patrask. Även folk på vänsterkanten verkar nu tycka att Afa gått över gränsen… Jinge, Alliansfritt, Svensson