Man får inte förvånas över någonting längre när det gäller EU. Vi har hört det länge, ledamöter i Europaparlamentet som skriver på närvarolistan och sedan tar sin resväska och åker hem. De cashar alltså in på att vara ledig. Praktiskt.

Men när ett tyskt filmteam avslöjar detta bedrägeri med kameran i högsta hugg då ledamöterna är på väg med sina resväskor tidigt på morgonen efter att ha skrivit på listan, blir det obehagligt. Sådant får man ju inte avslöja!

Det handlar alltså om politiker som tjänar ungefär 14 000 euro i månaden och som ändå känner att de måste fuska. Något de förstås inte kan stå för utåt. Det är vi skattebetalare som göder dessa grisar och ändå har de mage att påstå att vi inte har med det att göra!

Svineri, kallas det.

Det blir allt svårare att hitta argument för EU-samarbetet. Jag är i grunden positiv till själva idén, men verkligheten är att vi har fått en fullständigt skrupelfri maktelit som sätter sina egna lagar och regler, som skyddar sig mot insyn utifrån och som endast arbetar för sina egna intressen. EU har svällt till en okontrollerbar institution som varken du eller jag har minsta intresse av att bevara. Det börjar faktiskt bli dags att på allvar väcka en diskussion om ett utträde ur EU.

Via HAX.