Sönderslagna skyltfönster. Kaos i trafiken. En misshandlad man. En massiv polisinsats. För våra skattepengar. Ja, du gissade rätt. Vänstern har varit ute och demonstrerat igen. I vanlig ordning är det tredje man som drabbas. Affärsinnehavare får sina fasader nedklottrade och sina fönsterrutor sönderslagna av människor som säger sig stå för ”rättvisa och solidaritet”. Det handlar om medelklassungar som inte verkar ha växt ur galonbyxorna som trampar omkring på stadens gator och pratar om att ”en annan värld är möjlig”. Varje gång får vi se vad denna andra värld egentligen handlar om: våld och intolerans.

Jag ska inte dra alla demonstranter över en kam, majoriteten varken klottrade eller slog sönder skyltfönster. Men jag måste ändå påpeka det faktum att vänsterns demonstrationer alltid leder till skadegörelse och våld. De fredfulla demonstranterna skyller alltid på den lilla minoriteten som orsakar eländet, men mest av allt skylls det på polisen. Det är alltid polisen som provocerat fram bråk och skadegörelse (det vore intressant att se hur polisen gör när de provocerar fram det sistnämnda…), om man får tro vänsterdemonstranterna.

Och är det inte polisens fel, skyler man över det hela med uttalanden som påminner om Mikael Wiehes efter Göteborgskravallerna: ”Vad är ett krossat skyltfönster mot ett skövlat folkhem?” Detta vidriga försvar av våld på tredje man får mig att kväljas. Det är svårt att bemöta det nyanserat.

”Rättvisa och solidaritet” var det, ja…