Några korta reflektioner här på söndagen.

¤ Demonstranter som anser att sverigedemokraterna är odemokratiska och måste stoppas, stör ungdomsförbundets möte och förvägrar därmed partiets representanter rätten till yttrandefrihet. Det ligger mycket ironi i somligas syn på demokrati…

¤ Moderaternas uppgång bekräftas i ny Sifomätning, där partiet får 24,6 procent av rösterna. Att människor under orostider kryper upp i statsministerns famn är inte så ovanligt. Gapet mellan blocken minskar med över två procentenheter men är fortfarande nästan 13 procent. Därmed ligger det kvar på samma nivå som vi sett i över ett år och alliansen har ingen anledning att vädra morgonluft i nuläget, vad hoppfulla borgerliga ledarskribenter och bloggare än tror. Moderaterna ökar dessutom på andra allianspartiers bekostnad, vilket ytterligare stärker bilden av ett tvåpartisystem med ett stort regeringsparti och ett stort oppositionsparti – och lite tingeltangel hängande längs sidorna.