Så har då moderaterna enats om Ipred-lagen. Kritikerna har, åter igen, blidkats i en viktig fråga. Reinfeldt är säkerligen nöjd. Karl Sigfrid troligen inte. Det blev inget skott mot en svensk statsminister den här gången heller.

Det är fascinerande på något sätt att det skulle bli en borgerlig regering som drev igenom skitlagar som FRA-lagen och nu Ipred. Förvisso handlar det sistnämnda om ett EU-direktiv, men om jag har förstått saken rätt har de enskilda medlemsländerna möjlighet att påverka. Och den svenska regeringen verkar göra det – i fel riktning. Kommer inte skiten i politiken från den svenska riksdagen kan man ge sig tusan på att den kommer från EU i stället. Jag vill överklaga till den där ”Gudinnan i historiens Eviga Domstol” som Hitler pratade om en gång i tiden…

Det är ännu oklart hur socialdemokraterna ställer sig så än är väl hoppet inte helt ute. Risken är dock stor att ”jakten på en ungdomsgeneration”, för att använda statsministerns egna ord, snart kan börja. Känn er stolta, moderater…

Fler som bloggar:
Falkvinge, Hax, opassande