”Barn fick lussa – hos pedofiler”. Slå den rubriken, om du kan. Aftonbladet kan man lita på. Lite lögner och lite överdrifter och vips har vi en ”usch, vad hemskt!”-nyhet enligt mall 1A. Och folk väntas förstås ”rasa” och ropa efter kastrering, hårdare batonger och mindre glögg för sexbrottsdömda.

Det vi ska uppröras över är att sju tjejer i åldern 15-17 år har lussat för interner på Skogomeanstalten i Göteborg, där det bland annat sitter människor dömda för sexbrott (men märk väl även för andra brott).

Är det människor eller djur som sitter på svenska anstalter? Jag anser faktiskt att det rör sig om människor, till skillnad från vissa andra. Jag ser inget problem med att ha luciatåg på en anstalt. Att någon av internerna ska ha kommit med vissa kommentarer (”en sån skulle man ha”) har tydligen upprört ”källan” som Aftonbladet använt. Nå, nu är en sådan kommentar knappast förbehållen människor som sitter inspärrade för sexbrott. Lyssna på snacket i valfritt manligt omklädningsrum efter en fotbolls- eller hockeymatch så får du höra. Det kallas killjargong och det vore ytterst märkligt om en sådan inte uppstod på en så manlig plats som ett fängelse för män.

Dessutom: pedofiler…? Det kanske sitter människor dömda för sexuella övergrepp på barn på Skogomeanstalten och som har pedofila böjelser, men är man 15-17 år gammal är man för gammal för en pedofil. Pedofili är en attraktion till förpubertala barn. Skilj på pedofili och hebefili, jävla pundhuvuden. Att en grupp 15-åringar lussar för en inspärrad pedofil torde således inte vara något problem – och vad var de förresten rädda för? Att någon skulle hoppa på luciatåget med draget ”vapen”?