Aftonbladet ägnar sig så här i valrörelsens slutskede åt riktigt rejäl bashing av Piratpartiet. Lena Melin skriver att det är ”PR-genier” som ligger bakom Piratpartiets idé att endast driva ett fåtal frågor. Jo, precis som att Per Schlingmann är ”PR-geniet” som gjort Nya Moderaterna till en succé (fråga de som arbetar inom partiet om de är fullt lika överväldigade av herr Schlingmann…). Som om det vore något dåligt i sig att inte vara som alla andra partier.

I en artikel klandras Piratpartiet för att det ännu inte har valt vilken grupp det vill sitta i om det får ett mandat i Europaparlamentet. I en annan sågas Piratpartiets fokus på enbart ett fåtal frågor utifrån den höga lönen, som om parlamentarikerna borde få betalt för varje fråga de engagerar sig i. Kvällstidningsblaskan berättar att förstanamnet på partiets lista, Christian Engström, tidigare har arbetar för Folkpartiet. Och konstaterar: ”Men framför allt är han rik”. Vad är det för jävla kommentar?! Skulle de skriva likadant om Marita Ulvskog, som lär ha ansenliga tillgångar efter att ha varit försörjd av Partiet i många år. Eller om Maria Corazza Bildt?