EU-ministern Cecilia Malmström och nya Europaparlamentarikern Cecilia Wikström (båda fp) har en rätt tragisk debattare i Östersunds-Posten. De säger sig förespråka ”ett tryggt och öppet Europa” och slår samtidigt ett slag för Stockholmsprogrammet som, menar de, ”bland annat slår fast hur EU-länderna ska kunna samarbeta bättre för att bekämpa brott”. Jaha. Är de bara dumma i huvudet eller stänger de medvetet av allt kritiskt tänkande så fort EU kommer på tal?

Cecilia & Cecilia hoppas att det svenska ordförandeskapet i EU ska ta tag i ”konkreta frågor som tar sin utgångspunkt i människors vardag”. Vilket bland annat kommer att gälla övervakning genom aktiv insamling av enskilda medborgares elektroniska fotspår, tillgång till uppgifter om våra resor, bankaffärer, mobilpositioner, internetanvändning och även fingeravtryck och bild.

”Ta utgångspunkt i människors vardag” fick plötsligt en helt ny innebörd… Eller har folkpartisterna humor?