ICA planerar att i samarbete med Apoteket öppna fler apotek i anslutning till stora ICA-butiker runt om i landet. Även i Coop-butiker kan vi komma att se apotek under nästa år.

Skrämselpropagandan från vänstern att avregleringen av apoteksmarknaden skulle leda till att apoteken helt dog ut utanför storstäderna, lär snabbt komma på skam. Tvärtom kommer vi att få se fler apotek runt om i landet. Och fler apotek betyder bättre tillgänglighet för människor, vilket är av särskild vikt när det gäller något så viktigt som mediciner.

Om fem år kommer vi att se på apoteksmonopolet som en stenåldersinstitution som borde ha avskaffats långt tidigare och som ingen av oss vill ha tillbaka. Precis som vi gör i dag med tiden före parabolantennen och videon.

Kom då bara ihåg att det alltid har funnits folk som varit motståndare till denna utveckling, som inte ville ge oss ett friare TV-landskap eller möjlighet att titta på film hemma och som nu inte vill ge oss ökad tillgänglighet till mediciner. Märk också väl att dessa allt som oftast har sin hemvist till vänster.