Feministisk porr. Det låter tråkigt och är tråkigt. Och sådär förbaskat fejkambitiöst. I SVT:s Gomorron Sverige satt en person som skapat en av filmerna i filmprojektet Dirty Diaries och sade sig vilja ”förändra världen” med sin så kallade feministiska porrfilm. Som om någon skulle bry sig när de kan få bättre erotik varsomhelst på nätet (eller spela in sin egen).

Normer ska ifrågasättas, jämställdheten (läs radikalfeminismen) spridas, var budskapet. Detsamma bör gälla bögporren, säger vissa. Annars är bögporren ett rött skynke för feministiska genusideologer eftersom det är svårt att hitta förtryckta kvinnor i en bögporrfilm. Radikalfeminismen, enligt vilken män dominerar kvinnor med sin sexualitet, når inte riktigt ända fram…

Tanken med den feministiska porren är att visa ”äkta” människor (och naturligtvis ska själva sexandet vara godkänt av jämställdhetsombudsmannen och RFSL och helst vara klimatsmart), alltså inte sådana med stora silikonbröst eller gigantiska penisar. Precis som jag påpekade tidigare angående hemmaporren, är porren i själva verket betydligt bredare och mer mångfassetterad än den stereotypa norm som ofta påklistras den. Kampen mot den ”oäkta” porren är därför ett stort missförstånd.

Det mest tragiska är att dessa människor uppenbarligen inte begriper att pornografi handlar om fantasier och aldrig har varit tänkt att tillfredsställa personer med tvångsmässigt genusteoretiserande som främsta sysselsättning. Gå och se en Beck-film i stället och diskutera den moderna mansrollen VS Gunvald Larsson om ni har lite att göra.

Så: låt porr vara porr.