Efter ändlösa förseningar och strul är äntligen ett nytt nummer av Nyliberalen ute. Jag är den förste att beklaga att det har dröjt så lång tid! Alla prenumeranter kommer emellertid att få de nummer de har betalat för. Under 2010 förväntas vi vara tillbaka i normal utgivningstakt, vilket är 4 nummer per år.

I Nyliberalen 2-2009 kan du bland annat läsa om följande: Liberala ungdomsförbundets Adam Cwejman förklarar varför den borgerliga regeringen har stora problem med att vinna de unga väljarnas hjärtan. I tider när paketering av budskapet betyder mer än någonsin kanske regeringen behöver titta lite på Miljöpartiets Maria Wetterstrand. Docent Peter Bistoletti har tagit en titt på den rapport som sammanfattar läget i Portugal på det narkotikapolitiska området efter åtta år med avkriminaliserat innehav och bruk. Vad har hänt och vad kan vi lära oss av portugiserna? Efter att ha följt och kritiskt granskat EU-frågor i många år trodde sig Henrik Alexandersson ha sett och hört det mesta. EU ser illa nog ut från utsidan – men på insidan är det etter värre. Sverigedemokraterna gjorde ett starkt EU-val i våras. Kanske sitter partiet i Sveriges riksdag efter valet 2010. Axel Kronholm funderar över hur främlingsfientliga partier egentligen bör bemötas. I finanskrisens kölvatten har det höjts allt fler krav på ytterligare regleringar av bank- och finanssektorn. Krav har ställts på att skärpa insynsreglerna ytterligare. Patrick Krassén diskuterar bristerna i dessa utgångspunkter. Johan Hjelmstrand besöker gränsen mellan Nord- och Sydkorea, njuter av det rymliga hotellet, får en alternativ historielektion och guidar oss genom huvudstaden i världens mest slutna stat vars ledare är ett lik. Dessutom har Hans Engnell träffat den nyliberala härjedalingen Hanna Wagenius och diskuterat integritet, feminism, riksdagskandidatur och lite knark.
Är du frihetligt sinnad men inte prenumerant ännu? Sätt in 200 kronor för 4 nummer på PlusGirokonto 449 71 84 – 4 och testa på!
Det går även att köpa lösnummer om du inte vill teckna dig för 4 nummer på en gång. Sätt in 49 kronor+20 kronor i frakt på samma PlusGirokonto och glöm inte namn och adress!