Det blir inget stort klimatavtal i Köpenhamn. Det är glädjande nyheter för alla med en mer sansad syn på den påstådda globala uppvärmningen (som verkligen inte känns i Stockholm just nu, kan jag intyga). Mest känner jag lättnad. Lättnad över att den påstådda konsensusen om den globala uppvärmningen inte visat sig hålla. Lättnad över att något avtal som är skadligt för både mänsklig frihet, ekonomi och sunt förnuft inte lär skrivas under.

Nu kommer vi att få se oroade miner från högprofilerade politiker och pekade fingrar mot Afrika och Kina (som säkerligen kommer att mötas med uppsträckta fingrar).

Saker och ting är, kort och gott, som de brukar. Klimatalarmismen kommer att fortsätta som vanligt, räkna med det, men så länge det inte fattas beslut om konkreta omfattande politiska åtgärder, kan vi stå ut.