Ibland önskar jag att det gick att stänga in sig i en kupa så att omvärlden inte nådde fram. Det skulle åtminstone göra att man slapp allt prat om klimatet just nu (och kungliga bröllop nästa år).

Klimatalarmismen har varit på tapeten i gammelmedia i flera år. Och det har bara blivit värre. Alla tidningar skriver spaltmeter om eländet, både statliga och reklamfinansierade TV-kanaler öser ur sig klimatalarmistiska inslag. Det är som en global seans. Och seansledaren heter IPCC.

Senast i går fick vi i Rapport följa en ”klimatsmart” familj som varken åt kött eller reste med flygplan, vilket gjorde att de inte kunde hänga på sina vänner när dessa åkte till London. Och någon Thailandsresa blev det förstås inte heller. Underförstått: vilka föredömen! Huruvida de fes efter maten framgick inte.

Vi fick också följa några hungerstrejkande klimataktivister och i Agenda senare i grannkanalen var det bland annat klimattoppmötet som var på tapeten. I studion satt klimatalarmisten och miljöministern Andreas Carlgren, den klimatalarmistiske gamle SVT-meteorologen Pär Holmgren, det ännu mer klimatalarmistiska språkröret Peter Eriksson och sist men inte minst Martina Krüger från själva klimatalarmismens livmoder, Greenpeace. Dessa fyra var även inbjudna för att tala om – Climategate (som SVT såhär sent omsider känt sig tvingat att ta upp). Det är för tusan som att bjuda in fyra nazister för att diskutera judendomen. Tror ni att någon av dem inte avfärdade Climategate som trams?

I Agendastudion konstaterades för övrigt att det kanske inte räcker med tvågradersmålet. Jordens medeltemperatur kanske måste hållas nere ytterligare, politiker kan således tvingas gå ned till 1,6 grader! Ursäkta, men driver de med oss…?

Allt väntas eskalera i en stor klimatorgasm för alla alarmister nu när det stora klimattoppmötet briserar i Köpenhamn. Toppolitiker i 1 200 limousiner och ett okänt antal privatflygplan anländer för att rädda världen. Tänk att få känna sig så viktig! Länge leve skattebetalarnas pengar!

År 2050, som är en viktig hållpunkt för klimatmålen, kommer ingen i dag styrande politiker att vara aktiv. Många kommer att vara döda och begravda, skrockande i sina kistor. Det är sålunda helt riskfritt att lova vad som helst under klimatmötet. Ingen kommer att kunna hålla politiker ansvariga. Historiens dom över detta monumentala slöseri med pengar kommer dock att bli hård. Under tiden får du och jag betala kalaset.

Burn, money, burn…