Den 19 juni är det säkrast att inte vara i Stockholm – om man vill undgå att drabbas av andnöd och kräkningar. Då är det nämligen kungligt bröllop. Hela stan kommer att bete sig som en ivrig reporter från Svensk Damtidning.

Lyckligtvis kommer jag några dagar innan att åka till Kina så jag slipper i alla fall den allra värsta hysterin – även om både TV och tidningar lär bada i rojalistiskt glitter under hela våren.

Jag kom att tänka på att det kanske finns någon där ute som uppskattar den kungliga yran mer än jag. Således, för den som är rimligt lagd och i behov av ett boende under och/eller efter bröllopsyran finnes en välskött etta på Sveavägen. Bredband och skrivare finns, liksom ett lagom digital-TV-utbud. Är du film- och spelintresserad erbjuds en rad uppsättningar spelkonsoler, däribland Xbox 360, och DVD-, Blu-ray- och HD DVD-spelare samt en hylla med filmer, gamla som nya. Därtill en del historisk litteratur och memorabilia och en soffa som är väldigt skön att sova middag på.

Men ge fan i filmerna under sängen.

Jag väljer reträtt i stället för att futilt kämpa emot.